Servicii pentru fermieri

Răcire și Sortare

Răcire și Sortare

Prunele, strugurii de masă, caisele și cireșele sunt pre-răcite în câteva ore de la recoltare pentru a elimina riscurile de alterare și a prelungi perioada de păstrare în stare intactă și atractivă pentru consumatori. Tehnologic, procesul de răcire presupune scăderea în termeni cât mai restrânși a temperaturii fructelor și a sâmburilor până la temperatura optimă de păstrare.

Înainte de livrare către clienți, sortăm/calibrăm fructele și strugurii de masă, astfel încât să asigurăm livrarea unor produse calitative. Fructele sunt sortate la cele două linii de sortare instalate în cadrul spațiului de ambalare a fructelor.

AMBALARE

Ambalare

Pentru a putea livra fructe calitative, am construit o casă modernă de ambalare a fructelor, conform standardelor. Fructele sortate sunt ambalate în cutii de carton, în lăzi de lemn sau în caserole în flow pack, în funcție de cererea clienților. 

Procesul este unul continuu și asigurăm atât procurarea de ambalaje, cât și colțare, paleți, pânză pentru paletizare și scoabe. 

Cutiile sau lăzile sunt stocate pe paleți, care sunt încărcați în camioane frigorifice. Pe lângă propria casă de ambalare suntem asociați ai Casei de Ambalare și Procesare a strugurilor, fructelor și legumelor din satul Costești.

Lăzi din lemn : 30 cm x 40 cm, 30 cm x 50 cm

Lăzi din carton : 30 cm x 40 cm, 30 cm x 50 cm, 40 cm x 60 cm​30x40, 30x50

Caserole în flow pack: 19,50 cm x 11,30 cm​

Flow-pack 1 kg/10 p.​

Private label

DEPOZITARE​

Depozitare

După răcire, fructele care sunt destinate comercializării imediate sunt plasate în camerele de păstrare. Dispunem de spații de păstrate cu o capacitate totală de de 1200 tone simultan.

Depozitele frigorifice sunt construite conform celor mai noi standarde de păstrare a fructelor și asigurare a inofensivității acestora pentru consumul uman.

EXPORT​

Export

Astăzi exportăm în mai multe țări și avem drept obiectiv să diversificăm piețele de export, atât ca număr de țări, cât și ca număr de clienți. Compania este furnizor activ al rețelelor comerciale din România, Polonia și Federația Rusă, Letonia, Franța, Germania.

Toate actele pentru export (certificat fitosanitar, certificat de origine, certificat de inofensivitate) sunt pregătite de către managerii noștri. Procesul de pregătire a loturilor pentru export este monitorizat direct de către unul din managerii noștri, fapt ce minimizează sau chiar exclude riscul unor erori sau neconformități ale calității.

TRANSPORTARE​

Transportare

La moment, nu dispunem de propriul Parc Auto, dar avem încheiate contracte de prestare servicii cu companii specializate în transportarea fructelor și legumelor.
Astfel, punem la dispoziție camioane frigorifice, dotate corespunzător pentru transportarea fructelor și strugurilor în afara țării.

Contacte

+373 699 611 88

info@ionex.md