„Putem oferi peste 1.000 de tone de struguri de masă în acest sezon”

Producătorii de fructe din Moldova au investit mai mult în cultura strugurilor de masă în ultima perioadă. Un exportator afirmă că a avut prima recoltă cu sistemul de suport Pergola, care le va permite să ofere peste 1.000 de tone pentru sezon.

Potrivit lui Lidia Ionas, specialist în marketing pentru exportatorul moldovenesc de fructe IonexTrans, în ultimele sezoane au fost mai multe investiții în cultivarea strugurilor de masă: „În ultimii ani, producătorii moldoveni au investit în amenajarea unor plantații moderne de struguri de masă cu Pergola și Gable. sisteme de sprijin, care le permite să obțină o cantitate mai mare de struguri de calitate superioară. Datorită tehnologiilor moderne de producție și post-recoltare implementate în întreprinderi, precum și certificatului internațional de confirmare a inofensiunii fructelor, am reușit să exportăm struguri pe cele mai exigente piețe din UE precum Țările de Jos, Germania, Spania. și Franța. ”

Ionaș afirmă că aceasta va fi prima recoltă de struguri de masă care este susținută de noul sistem Pergola: „Compania noastră, înființată în 2001, este unul dintre cei mai avansați producători de fructe din Republica Moldova. Producem prune, caise si struguri de masa. Fructele și strugurii sunt depozitați, sortați și ambalați conform celor mai riguroase standarde internaționale. Anul acesta avem prima recoltă de struguri de masă pe sistemul de suport Pergola. Putem oferi 1.200 de tone din soiul de struguri de masă Moldova. ”

„Avem GlobalG.A.P. și certificările GRASP pentru toate fructele noastre, vorbește despre grija și responsabilitatea pe care o avem față de consumator. Suntem conștienți că afacerea noastră se bazează pe încredere, continuitate și cooperare pe termen lung. Strugurii sortați sunt ambalați în cutii de carton de 6 kg, în lăzi de lemn de 8 kg sau în caserole flow pack de 1-2 kg, în funcție de cererea clienților. ”

„Ionex-Trans are o experiență bună în vânzarea fructelor pe piața UE. Fructele lor au fost exportate în România, Germania, Franța, Polonia, Federația Rusă și nu numai. Aceasta înseamnă că putem îndeplini cerințele cumpărătorilor de pe diferite piețe și canale de vânzare diferite, inclusiv retail modern. ” conchide Ionas.

Faceți un tur virtual aici.

Pentru mai multe informatii:

Lidia Ionas
IonexTrans
Tel / WhatsApp: +373 698 50 555

Octavian Olaru
Moldova Fruct
Tel / WhatsApp: +373 68 997 709
Email: olaru@moldovafruct.md
www.moldovafruct.md

Data publicării: joi, 25 noiembrie 2021
Autor: Nick Peters
©FreshPlaza.com

Sursa: https://www.freshplaza.com/article/9377140/we-can-offer-more-than-1-000-tons-of-table-grapes-this-season/

Distribuie pe facebook
Distribuie pe twitter
Distribuie pe linkedin