„Calitate perfectă” – ce spun germanii despre prunele moldovenești

În pofida unui sezon extrem de complicat, în care o bună parte din fructe au fost afectate din cauza fenomenelor nefaste cum ar fi înghețurile târzii de primăvară, grindină și secetă, producătorii autohtoni continuă să cucerească consumatorii din UE.

Unul dintre partenerii fideli în acest sens s-a dovedit a fi cooperativa importatoare OGA/OGV din Germania. Recent, compania a scris despre prunele moldovenești că acestea au „o calitate perfectă” și că sunt foarte mulțumiți de loturile livrate.

Contactat de Agrobiznes, Kurt Halder, reprezentantul cooperativei, ne-a oferit mai multe detalii:

Recent, ne-au fost livrate prune de către 6 companii din Moldova: Farm-Prod, Agarista Agricola, Ionex-Trans, Ceteronis, Fani și Codru ST. Suntem extrem de mulțumiți de calitatea fructelor primite, iar gustul este deosebit”, ne-a spus Kurt Halder.

Acum 2 ani, cooperativa OGA/OGV era în căutarea producătorilor moldoveni ce ar putea livra prune pe piața Germaniei. Agrobiznes publicase un articol pentru a informa mai mulți producători autohtoni despre această oportunitate. În scurt timp, reprezentanții cooperativei ne-au anunțat că au reușit să stabilească parteneriate, iar unele din acestea se mențin deja al treilea sezon.

Distribuie pe facebook
Distribuie pe twitter
Distribuie pe linkedin